home  email facebook

Почти ревизия (1982)

0[0 гласа]

Съдържание

Поведението на главната героиня Василена е в противоречие с общоприетите еснафски норми на живот. Тя работи като барманска, има четири деца, две от който осиновени. В нея е влюбен младият доктор Илков, голям приятел на децата й. Личният живот на младата жена е постоянна тема за разговори в квартала.

Първа серия

Столичен журналист е изпратен в Бургас да разследва случай по читателски писма. Възмутени съкварталци искат изселването на Василена - барманка, която отглежда сама четири деца. Тя има връзка с доктор Илков, но не желае да сключи брак с него. Журналистът спечелва доверието на Василена и тя започва да му разказва историята на своя живот. Съвсем млада постъпва като лаборантка в местния завод. Жененият инженер Вакрилов упорито ухажва момичето. Двамата не крият отношенията си и когато съпругата на Вакрилов умира, всички обвиняват Василена.

Втора серия

След смъртта на съпругата на инженер Вакрилов Василена се надява да се омъжи за него и е готова да се грижи за детето му. Уплашен от нейния независим характер, инженерът предпочита да прекрати връзката им. Отчаяна, Василена отива в един бар. Барманът Боян се оказва неин съученик, отдавна влюбен в нея. Той й намира квартира и след време двамата се женят.

Трета серия

Василена се стреми да бъде добра съпруга на Боян. Двамата очакват дете и Боян е много щастлив. В града се носят слухове, че Василена е бременна от друг. Боян я умолява да напуснат града. Гордостта на Василена не й позволява да бяга и, възмутена от подозренията на Боян, тя го изгонва. Той прави тежка катастрофа и загива. В очите на всички тя отново е убийца. Въпреки съвета на баща си, Василена ражда детето на Боян и то става център на живота й. Изпаднала в мизерия, тя отказва всяка помощ. Лейтенант от милицията, заинтересуван от нейния случай, урежда връщането й на работа и ведомствено жилище.

Четвърта серия

В живота на Василена отново се появява инж. Вакрилов. Тя майчински се грижи за осиротялото му дете. Безхарактерният и озлобен Вакрилов е понижен в длъжност, напуска завода и града, оставяйки Василена отново сама. Тя не го задържа, въпреки че очаква дете от него. Продължава да се грижи за сина му, който обича като свое дете. Уволнена от завода, Василена започва работа в бар, за да има повече време за децата си. Съседско дете остава сираче и се приютява в дома й. Василена поема с готовност и тази отговорност. Междувременно, съседите й са възмутени от независимостта, която тя демонстрира, а жените се дразнят, че мъжете им прекарват повече време в бара, отколкото вкъщи. Журналистът е впечатлен от живота и характера на тази необикновена жена. Среща се със съседите й и се мъчи да ги убеди да спрат тормоза над Василена. Не постига нищо. Заминава си, а от перона Василена го изпраща с тъга.
Режисьори:
1. Тодор Стоянов
Сценаристи:
1. Николай Никифоров
С участието на:
1. Цветана Манева ... Василена
2. Иван Андонов ... Журналистът
3. Коста Цонев ... Вакрилов
4. Явор Милушев ... Доктор Илков
5. Симеон Алексиев ... Боян
6. Емилия Радева ... Хазяиката
7. Димитрина Савова ... Майката на Василена
8. Борислав Иванов ... Бащата на Василена
9. Кирил Господинов
10. Александър Притъп
11. Гинчо Илчев
12. Емил Марков
13. Мария Гюлева
Мнения

ГЛЕДАЙ

Информация

Година: 1982
Времетраене: 0 мин
Цвят: Цветен
Звук: Моно
Жанр:  Драма
Година: 1982

Допълнителна информация

Снимки

Тази страница е посетена 2707 пъти.